Senaste inläggen

Trender kring att inreda vardagsrum
  • 29 Jul, 2022

Om du funderar på att inreda vardagsrum åt dig själv eller någon annan är det vissa trender som kommer starkt. Något som verkligen är i fokus är hållbart tänk på flera sätt. Återbruk eller möbler som håller i flera år står i centrum. Satsa på sådana möbler som kan gå i arv i flera generationer. Du kan shoppa dina möbler online för att få tillgång till ett större utbud. Välj gärna tidlösa möbler som du inte kommer tröttna på.

Möbler från Gandia Blasco
  • 24 Jun, 2022

Den spanska designer-familjen Gandia Blasco tillverkar några av världens mest uppskattade moderna designklassiker när det kommer till framförallt utomhusmöbler. Företaget, som bär familjens namn, har sitt huvudkontor i Onteniente utanför Valencia. I samma stad har familjen också byggt ett spektakulärt hem i en gammal textilfabrik. Hemmet funkar också som ett showroom för deras möbler och heter Casa Gandia Blasco. Det är inrett med de uppskattade moderna klassiker som blivit företagets signum, och många inredningsintresserade människor och mäklare i Spanien besöker regelbundet Casa Gandia Blasco.

Möbeltrender 2022
  • 06 Feb, 2022

Detta året har det blivit nya trender inom möbler och inredning och en av dem är lila möbler. En riktigt härlig färg på möbler i olika nyanser som mörklila och ljus syrenlila. Vill man inte ha lila möbler kan man inreda med lila kuddar och gardiner. Inom feng shui är lila en andlig färg som ger positiv energi i hemmet och sägs öppna upp för en god ekonomi. Vill du köpa en lila soffa men kanske inte har de pengarna kan du ansöka om ett lån genom Zensum så du kan få den fina lila soffan i hemmet.

Taktila möbler
  • 24 Nov, 2021

En av de största trenderna i vinter och under våren 2022 är taktila möbler och textiler. För att förklara vad taktila material innebär så ger de en känsla då du tar på dem. Taktil betyder just beröring och det kan vara allt till ett material som kallt, fluffigt eller räfflat. Det är alltså ytan på möbeln som förmedlar en känsla och när det gäller textilerna som trendar ska de gärna vara fluffiga eller i teddy.

Klassiska serien Triva
  • 09 Sep, 2021

Inom möbeldesign i Sverige finns det flera klassiker som även slagit igenom internationellt. Sverige och även Danmark är i stort sett synonymt med uttrycket skandinavisk stil som kännetecknas av de rena linjerna, funktionen och dess skönhet. Det finns ett flertal kända namn på formgivare och den svenska inredningsstilen kom i början av 1900-talet men nådde sin storhet mellan 1930-1960. Stilen har stått sig länge och med svenska möbelföretag som exempelvis Norrgavel lever traditionen vidare men nu även men hänsyn till miljön.