Senaste inläggen

Därför ska du handla möbler på nätet
 • 18 Oct, 2022

Tiden då du var tvungen att inhandla möbler i en fysisk butik är sedan länge förbi. Nu är det många gånger mycket smidigare att handla möbler på nätet. Först och främst har du tillgång till ett mycket större utbud. Om du handlar online har du tillgång till både svenska och utländska designers. Du kan till exempel införskaffa garderober online när det är dags att göra om hemma. En annan fördel är att du många gånger kan få dina möbler levererade hem till dörren.

Nordisk design - så känner du igen den populära stilen
 • 22 Sep, 2022

Det som över hela världen är känt som typiskt nordisk design kan vara svårt att sätta fingret på för många. Men om man tittar på möbler online som kan kallas för typiska för den nordiska eller skandinaviska stilen ser man efter ett tag ett par utmärkande drag. Skandinaviska möbler är inte sällan tillverkade av rena naturmaterial som furu och björk. De är ofta lätta, för att inte säga nätta, i formen och utstrålar ljus och enkelhet.

Behåll sommaren inomhus med en kruka med citroner
 • 16 Aug, 2022

Såhär i slutet av sommaren vill många behålla sommarkänslan så länge som möjligt – och vad andas inte sommar som en kruka med citroner? Trots att hösten börjar närma sig kan du ändå inreda hemmet på ett sätt som påminner om sommaren och Medelhavet. Citronplantan är en fräsch och trendig inredningsdetalj. Den är enkel att sköta bara den placeras ljust och svalt. Den har härligt doftande blommor på sommaren och har du tur får du sedan frukter.

Trender kring att inreda vardagsrum
 • 29 Jul, 2022

Om du funderar på att inreda vardagsrum åt dig själv eller någon annan är det vissa trender som kommer starkt. Något som verkligen är i fokus är hållbart tänk på flera sätt. Återbruk eller möbler som håller i flera år står i centrum. Satsa på sådana möbler som kan gå i arv i flera generationer. Du kan shoppa dina möbler online för att få tillgång till ett större utbud. Välj gärna tidlösa möbler som du inte kommer tröttna på.

Möbler från Gandia Blasco
 • 24 Jun, 2022

Den spanska designer-familjen Gandia Blasco tillverkar några av världens mest uppskattade moderna designklassiker när det kommer till framförallt utomhusmöbler. Företaget, som bär familjens namn, har sitt huvudkontor i Onteniente utanför Valencia. I samma stad har familjen också byggt ett spektakulärt hem i en gammal textilfabrik. Hemmet funkar också som ett showroom för deras möbler och heter Casa Gandia Blasco. Det är inrett med de uppskattade moderna klassiker som blivit företagets signum, och många inredningsintresserade människor och mäklare i Spanien besöker regelbundet Casa Gandia Blasco.

Möbeltrender 2022
 • 06 Feb, 2022

Detta året har det blivit nya trender inom möbler och inredning och en av dem är lila möbler. En riktigt härlig färg på möbler i olika nyanser som mörklila och ljus syrenlila. Vill man inte ha lila möbler kan man inreda med lila kuddar och gardiner. Inom feng shui är lila en andlig färg som ger positiv energi i hemmet och sägs öppna upp för en god ekonomi. Vill du köpa en lila soffa men kanske inte har de pengarna kan du ansöka om ett lån genom Zensum så du kan få den fina lila soffan i hemmet.

Taktila möbler
 • 24 Nov, 2021

En av de största trenderna i vinter och under våren 2022 är taktila möbler och textiler. För att förklara vad taktila material innebär så ger de en känsla då du tar på dem. Taktil betyder just beröring och det kan vara allt till ett material som kallt, fluffigt eller räfflat. Det är alltså ytan på möbeln som förmedlar en känsla och när det gäller textilerna som trendar ska de gärna vara fluffiga eller i teddy.

Klassiska serien Triva
 • 09 Sep, 2021

Inom möbeldesign i Sverige finns det flera klassiker som även slagit igenom internationellt. Sverige och även Danmark är i stort sett synonymt med uttrycket skandinavisk stil som kännetecknas av de rena linjerna, funktionen och dess skönhet. Det finns ett flertal kända namn på formgivare och den svenska inredningsstilen kom i början av 1900-talet men nådde sin storhet mellan 1930-1960. Stilen har stått sig länge och med svenska möbelföretag som exempelvis Norrgavel lever traditionen vidare men nu även men hänsyn till miljön.

Fåtöljen Pernilla
 • 02 Mar, 2021

Sverige har haft många legendariska möbelformgivare och en av dessa är såklart giganten Bruno Mathsson som även nådde internationella framgångar. Mathsson föddes i början av 1900-talet i Värnamo och förutom möbler har han även ritat hus. Det var dock inom möblerna han gjorde sig ett namn och han har formgett flera klassiker, bland annat bordet Superellips och fåtöljen Jetson 69. Hans mest kända möbel är förmodligen Pernillastolen som formgavs redan på 30-talet även om namnet kom först 1944.

Inredning av badrum
 • 15 Jan, 2021

”Renovera mitt badrum” står på många svenskars önskelista när man frågar om vilket rum de vill göra om inom de kommande två till tre åren. Stilen de vill ha i sitt badrum är en stilren inredning med hotellkänsla. En renovering av badrum tar ofta lång tid och är ganska kostsam, men det är samtidigt ett rum som man tillbringar mycket tid i så det får ofta kosta lite mer av den anledningen.

Stort sortiment av utemöbler
 • 30 Jun, 2020

Det finns många olika trädgårdsmöbler där det är viktigt att hitta de som känns rätt för just din uteplats. Utemöbler är oftast i regel slitstarka, tål regn och finns i alla möjliga utföranden då det finns något för alla smaker. Vissa behöver dock mer underhåll för längre livslängd medan andra inte behöver det. Något att tänka på vid val av utemöbler är att köpa de som är gjorda av hög kvalitet samt välja vilket material som just du föredrar.

Möbler online
 • 11 Apr, 2020

Är det dags att förnya ditt vardagsrum? Med enkla detaljer kan ett rum förvandlas och kännas som om man gjort en hel ommöblering. Mattor är något man ofta glömmer bort när man ska inreda ett rum. En matta kan genom sin färg göra så att rummet känns ljusare och större, eller mörkare och mer mysigt. En matta med lång lugg dämpar ljud mer effektivt och gör så att rummet känns varmare.

Arne Jacobsen – en älskade formgivare
 • 19 Feb, 2020

Arne Jacobsen är förmodligen den möbelformgivaren som är mest känd i Norden. Han var den dansk som formgav de klassiska stolarna Myran och Ägget. Vad många inte vet är att Jacobsen började att utbilda sig till murare, men som tur är för eftervärlden kom han på bättre tankar och började studera arkitektur. Under den tyska ockupationen i Danmark flydde Jacobsen till Sverige under ett par år för att sedan återvända till sitt hemland.

Extra sittplatser i vardagsrummet
 • 19 Feb, 2020

Att det är viktigt att ha tillräckligt med sittplatser när man får gäster är antagligen de flesta överens om. Har man begränsat med utrymme i sitt vardagsrum kanske man inte har plats för en extra soffa eller fåtölj, då kan man istället använda sig av provisoriska sådana. Sittpuffar och små bänkar fungerar alltid, eller också kan man välja någon lite mer avslappnad variant av saccosäck. Det finns moderna varianter av sådana som både ser snygga ut och som är väldigt bekväma, och när de inte används kan man antingen placera dem i förrådet eller ha dem på balkongen.

Tre fåtöljer som blivit designklassiker

  Det härliga med designklassiker är att de är tidlösa och aldrig går ur modet. Det som krävs för att skapa en klassisk möbel som håller länge är funktion, kvalité och estetik. Tyvärr är de omtyckta klassikerna väldigt dyra, men får du chansen att köpa ett original går det alltid att låna 10000 eller den summan som krävs. Ett annat alternativ är att köpa en nyproduktion för många klassiker tillverkas på licens.